Aquí estamos de volta. Curso 2022-23 iniciado, motores xa en quecemento e arrancamos un novo ano de "cousiñas" arredor disto que algúns están empeñados en chamar ciencia...(outros chámano vivir, outros nin o chaman...porque creen que non o utilizan...ainss bendita ignorancia).
Bueno, que me lío...os que algunha vez botastes unha ollada ao que aquí escribimos xa sabedes cal é o noso obxectivo: provocar a curiosidade e o interese sobre aspectos de caracter científico e levar a cabo experiencias relacionadas.
Este ano xa temos en marcha un taller de papiroflexia e o tradicional concurso de cifras e letras que organiza o departamento de matemáticas. No seu momento terán a súa entrada para ver como trancorreu o proceso e os resultados obtidos.
Pero hoxe empezamos pola primeira actividade que, visto o visto, parece que se está a converter nun clásico entre o alumnado de 3ºESO de física e química.
Sempre é un pracer aproximar o mundo da cociña á rapazada pero dándolle un enfoque químico porque hai mooooita química en cada mestura, en cada reacción, en cada adición de ingredientes...
Todo culmina nunha xornada especial (e algo estresante, por certo, porque a loxística do evento implica o forno final...do cal carecemos, máis aí sempre sae ao rescate o noso amigo Vicente, ao cal lle estamos sempre e eternamente agradecidos...) que agora recollemos no arquivo que podedes visualizar no enlace inferior.
Soemos chamerlle fisiquiños porque non atopo unha palabra mellor para definirt isto tan indefinible...non son só fotos, non é so un relato, é un pouco de todo, anaquiños de realidade con un pouco de química e outro de física, reflexións de "todo a cen" se o queres ver así.
Convidámosche a poñerte cómodo se dispós de 5 minutos, darlle ao play en you tube en
https://www.youtube.com/watch?v=uJUe0xwjAW4
e deixarte levar facendo clic aqui.
Como probas do que ides a ver...algúns "botóns":
No hay comentarios:
Publicar un comentario